Första steget på vägen

Jag sitter på mittuniversitetets bibliotek. Det är tyst runtom mig men jag är alldeles fnittrig inuti. Håller jag faktiskt på att göra det jag gör? Jag klickar på anmälan, fyller i de rutorna som har en stjärna i sig och klickar sedan på skicka anmälan. Jag kan knappt tro att jag har gjort det.

 

22mil skidåkning under vad jag hoppas kommer bli en strålande dag. Jag kan knappt föreställa mig hur det kommer att kännas. Jag har ingen aning om hur min kropp kommer reagera eller hur jag ens förbereder mig för något sådant.

 

För er som inte vet vad Nordenskiöldloppet är så ska jag ge er en liten tillbakablick. I slutet av 1800-talet så fanns det en man vid namn Adolf Erik Nordenskiöld. Denne man var imponerande i sin jakt på kunskap och sin jakt på nya upptäckter. En sann äventyrare. Under en Grönlandsexpediton åker två av hans lokala medhjälpare 460km på 57 timmar. När han kommer hem till Sverige och berättar historien så blir han förlöjligad och skrattad åt, alla vet ju att det är omöjligt att åka så långt och så fort på ett par skidor. Men driftig som han är så tar Nordenskiöld och arrangerar en skidtävling där han bjuder in jägare, samer och andra skidfantomer från trakten för att bevisa sanningen i sina historier. Vinnaren skidar i mål på 21 timmar och 22min, en otrolig prestation över 22 mil med den tidens förutsättningar.

 

Det här är en väldigt kort samanfattning av en historia som är långt mycket bättre och som finns att läsa mer om i en bok som jag varmt rekommenderar.

 

Nu har skidtävlingen återuppstått och jag har just anmält mig till den. Jag har för tillfället inte ens i närheten av den styrka eller tjurighet som krävs för att ta mig igenom 22mil. Men det jag har är ganska exakt 5 månader på mig att komma i form för utmaningen. Därför kommer jag nu börja skriva den här bloggen. Jag ser det som en typ av personlig tränare för mig själv där jag delar med mig av tankar kring min träning och mitt övriga liv. Någonting som kanske kan få mig ur soffan de dagar som det känns tungt och tråkigt.

 

Just nu är jag otränad och tung i kroppen. En sommar med ofrekvent träning och en höst med nästan ickeexisterande träning har gjort att jag förslappats. Men 5 månader ska vara nog för att kunna komma i hyffsad form.

 

Delmål 1. Swix open Hålla ett jämnt och bra tempo.

 

Delmål 2. Vasaloppet topp 400

 

Huvudmål. Nordenskiöldsloppet 10 April. 21timmar och 22min


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0